pondělí, 5. květen, 2008
Kategorie: Fotografie

Jsme zpět z Toskánska

Ve středu večer (30.4.2008) jsme vyjížděli z Prahy směrem na San Quirico D´Orcia, kteréžto je město v srdci Toskánska. Naše skupina byla pojmenována skupinou BMW (měli jsme i druhou skupinu a to skupinu Octavia). V obou autech po třech lidech. Jméno „skupina BMW“ zní jaksi honosněji, ale promítne se to do celkových nákladů na naftu. Ono se to prodraží, když si to do Toskánska valíte v BMW X5.

V San Quiricu jsme byli okolo 3:30, přičemž jsme vyjížděli okolo 19:00 hodiny. Tedy cesta trvala cca osm a půl hodiny, což je dost slušné. Naštěstí jsme nechytili žádnou zácpu (dokonce ani u Mnichova) a tak jsme si to svištěli dost rychle. Cesta tam je dlouhá asi 1150 km + cesta zpátky + kilometry ujeté po Toskánsku daly nakonec slušnou sumičku necelých 2700 ujetých km. Celková spotřeba byla cca 12 l na 100 km + připočtěme poplatky na Italské dálnici (2× 27 Euro) + Brenner (2× 8 Euro) + ubytování v levném penzionu (3× 30 Euro), celkově když sečtu všechny výdaje na občasné pivo, zmrzlinu, pizzu, víno...atd. se celková částka za tento výlet vyšplhá lehce přes 7000 Kč.

Do Toskánska jsme ale samozřejmě jeli hlavně kvůli fotografování místní přenádherné, pohádkové a někdy až kýčovité krajiny. Nemohu říci, že by počasí vyšlo úplně skvěle, Toskánsko je kraj mlh a mlha místním kopcům sluší nejvíce. Fotogenická mlha se však konala jen jednou a ještě to nebylo úplně ideální. Spokojeni však můžeme být i jen s tím, že nepršelo, občas byly na obloze pěkné mraky a světlo jak ráno tak k večeru bylo ucházející. Fotografie samozřejmě nemám zpracované a ani jsem jich ještě velkou většinu neviděl. Nafotil jsem něco okolo 10 Gb, ale bude to chtít výraznou selekci, protože si nedělám iluze, že vše bude použitelné. Brzy se zde objeví popis jednotlivých fotografických lokalit a odkazy na fotografie, snad se Vám budou líbit.