pátek, 30. květen, 2008
Kategorie: Fotografie

Canon 5D Mark II

Již delší dobu pozoruji dění okolo dlouho očekávaného fotoaparátu od canonu. Ano, tušíte správně, jedná se o nový fullframe, který má být nástupcem legendárního a průkopnického 5D. Název nového modelu se oficiálně neví, ale nejpravděpodobnější verze je Canon 5D Mark II.

Canon 5D Mark II Canon 5D Mark II

Mé dohady jsou podloženy různými neprozřetelnými odhaleními dosud nedistribuovaného zboží, různých webových obchodů. Příkladem může být Amazon (ten už knihu stáhl), nahoře na obrázcích si můžete prohlédnout screenshot z německých stránek canonu a druhý screenshot je stejná kniha, která byla na Amazonu, tentokrát je na Wiley.

A co by měla verze Canon EOS 5D Mark II nabízet? Rozhodně to nebude nic podřadného:

16.2 MP full frame CMOS sensor
Vodovzdorný jako 1Ds Mark III
Dual Digic III
8.0 / 4.0 fps
29 zaostřovacích bodů
3.0 palcový displej s liveview
ISO až 12800

Myslím tedy, že je dost na co se těšit a Canon EOS 5D Mark II se stane jednou z vlajkových lodí Canonu, zvl᚝ proto, že bude daleko cenově dostupnější než Canon EOS 1Ds Mark III, který je sice výborný, ale cena se pohybuje pro normálního smrtelníka příliš nad možnostmi.

Objevovaly se zprávy, že už bude fotoaparát v červnu 2008, ale nyní to spíše vypadá na září a velký německý fotografický veletrh Fotokina.

Aktualizace záznamu 22.9. 2008: již vyšel nový Canon EOS 5D Mark II a specifikace tohoto nového skvělého fotoaparátu můžete nalézt v záznamu Specifikace Canon EOS 5D Mark II.